Viden

Alder er ingen hindring

Den ældre generation udgør en større og større del af befolkningen. Som ældre ønsker man sig gode senior-år og gider ikke være hæmmet af smerter og dårlig funktion i muskler og led.

Der er et stort behov for mere viden om, hvordan man forebygger disse smerter. Forskningsmæssigt har man sat fokus på at få kortlagt problemernes omfang og finde ud af, hvad det er, der forårsager dem. Der er også sat undersøgelser i gang hos ældre med smerter i nakke og ryg for at finde ud af hvilke behandlinger, der har størst effekt. Allerede nu ved man, at ældre faktisk har de samme typer af problemer som de yngre, men årsagerne kan være forskellige. Forskning viser også, at alder i sig selv ikke er en hindring for at få det bedre – og at effekten af behandling, træning og vejledning kan være lige så god hos den ældre generation som hos den yngre.

Det er vigtigt at være aktiv!

Hver femte person, der bliver undersøgt og behandlet hos kiropraktorerne i Danmark, er over 60 år. Uanset om det er i ryg, hofte eller knæ, det gør ondt, så ved man, at det ikke er mere almindeligt at få ondt som 80 årig end som 50 årig. Noget tyder dog på, at jo ældre man er, des mere påvirket er man af smerten. Med alderen er man længere tid om at komme sig, og man skal træne lidt længere for at få resultater.

Det er vigtigt at være aktiv! Når man lever et aktivt liv, kan man nedsætte den såkaldte biologiske alder. For eksempel har mange 80-årige en funktionsevne, man typisk ville forvente hos en 65-årig. Omvendt kan en 65-årig person, der ikke bruger kroppen, men lever et inaktivt liv, være i så dårlig en fysisk form, at den biologiske alder vil være 80 år.

Ældre, der er aktive i deres hverdag, det kan være i hus, have, til gymnastik, dans eller lignende har desuden en nedsat risiko for at få ondt i bl.a. ryg og nakke. De kommer sig også hurtigere, hvis uheldet er ude. Men med aktivitet kan der også komme skader og overbelastninger, og hvis problemerne ikke går væk af sig selv, kan der være behov for en undersøgelse hos kiropraktoren, så den rette behandling kan iværksættes.

Hvornår er man “ældre”?

Man kategoriseres som “ældre”, når man er fyldt 60 år.

 

Der er ingen aldersgrænse for hjælp hos kiropraktoren

Alder i sig selv er ingen hindring for at få hjælp hos kiropraktoren. Når kiropraktoren har stillet diagnosen vil vejledning, øvelser og behandling tilpasses den enkelte.

 

Et liv i bevægelse

Fysisk aktivitet betyder uendelig meget – og aktive ældre klarer sig langt bedre end ikke aktive – og det gælder på alle fronter. Er man aktiv undgås mange livsstilssygdomme, og dermed undgår man også, at man bliver tvunget til et liv med mindre aktivitet.