Nyhed

Har du kroniske smerter?

Et nyt studie viser, at 40% af dem, der har kroniske smerter sjældent eller slet ikke kommer i kontakt med sundhedsvæsnet. Men sådan behøver det ikke at være. Kiropraktorer tilbyder diagnosticering og behandling af kroniske smerter.

Kroniske smerter kan have en stor negativ påvirkning på kronikeres liv både fysisk, psykisk og socialt. Mange kronikere oplever at blive mødt med fordomme og misforståelser, da smerterne ikke altid kan ses.  

Hvorfor kroniske smerter opstår, kan der være mange grunde til. I nogle tilfælde er det netop manglen på behandling af akut opståede smerter, som medfører at smerterne udvikler sig til at blive langvarige, tilbagevendende eller kroniske.  

En ny undersøgelse viser, at kun omkring 8% af alle med kroniske smerter bruger sundhedsvæsnet ofte (mere end 20 gange om året). Og omkring 40% kontakter aldrig eller sjældent fx egen læge eller kiropraktor. 

Hvorfor det forholder sig sådan, siger undersøgelsen ikke noget om, men at så mange vælger kontakten med sundhedsvæsnet fra er ærgerligt, for kroniske smerter er ikke nødvendigvis det samme som, at du ikke kan komme i behandling for dine smerter. 

Kiropraktorer tilbyder behandling for kroniske smerter, som har til formål at lindre eller holde dine smerter i skak, og ofte kan behandlingen være et samarbejde mellem kiropraktoren og en anden fagprofessionel for at sørge for, du bliver hjulpet bedst igennem forløbet. 

Første gang du skal til kiropraktor?

Læs om hvad du kan forvente af den første behandling.

Nakkesmerter og lændesmerter 

En kiropraktor behandler både akutte nakkesmerter, såvel som kroniske nakkesmerter. Til en konsultation vil kiropraktoren forsøge at forstå din sygehistorik for at få indblik i, hvorfor dine kroniske smerter er opstået. Kiropraktoren har ligeledes en palet af behandlingsteknikker, som har til formål at lindre dine smerter. Det er bl.a. bløddelsbehandling, strækteknikker og mobilisering. Hvis du derimod fx har kroniske lændesmerter, kan behandlingen hos en kiropraktor bl.a. bestå i manuel behandling, træningsvejledning og rådgivning i, hvordan du skal håndtere dine smerter. 

Hvad gør ondt?

Få mere viden om kiropraktisk behandling.

Når en patient besøger en kiropraktor uanset årsag, vil patienten opleve at blive set, hørt og mødt med interesse, og det i sig selv skaber et vigtigt grundlag for behandlingen af kroniske smerter. Derfor er der altså god grund til at tage kontakt til sundhedsvæsnet, når man har kroniske smerter.