Hånd

Smerter i hånd og håndled kan opstå af mange årsager.

Smerter, der opstår akut på grund af et fald eller lignende, bør du få undersøgt hurtigst muligt, hvis de ikke aftager inden for få dage. Der kan være tale om et brud.

Hvis smerterne i hånd og /eller håndled ikke er opstået pludseligt, men er kommet over tid, kan der være tale om en overbelastning, så vil det ligeledes være hensigtsmæssigt at blive undersøgt. På den måde kan du få opklaret, hvor smerterne kommer fra og om der kan eller skal gøres noget for, at du kan blive smertefri og fuld funktionsdygtig igen.

Hvis du har en sovende fornemmelse i hånd og evt. håndled – kan der være tale om karpaltunnelsyndrom. Du kan også læse mere om karpaltunnelsyndrom i hånd og håndled her.

Har du problemer med hævede tykke led, der gør ondt, kan det være et tegn på gigt eller måske leddegigt i fingrene. Du kan læse mere om smerter eller gigtsymptomer i hænder og fingre her.

Smerter i hånd og håndled kan også skyldes problemer andre steder, f.eks. fra albue, nakke og/eller skulderåget. Dette kan afklares ved en undersøgelse.