Diskusprolaps i nakken

En diskusprolaps er en udposning på en af de bruskskiver (diskus), der sidder mellem rygsøjlens knogler/hvirvler.

Hvordan stilles diagnosen?

Diagnosen diskusprolaps kan i de fleste tilfælde stilles ud fra en klinisk undersøgelse og dét, som du fortæller din kiropraktor.

Selve undersøgelsen vil bestå i, at kiropraktoren undersøger din bevægelighed i nakken, kraft og følesans i skulderen/armen og reflekser i armen.

Forløbet består normalt af en grundig førstegangsundersøgelse og tre faste statuskonsultationer.

Symptomer

De mest almindelige symptomer på diskusprolaps i nakken er smerter og snurrende fornemmelse i armen og ved skulderbladet.

Du kan også opleve, at du ikke kan mærke lige så meget på huden, som du plejer fx i et bestemt område på armen. Du vil måske også opleve, at armen ikke er så stærk, som den plejer.

Symptomer kan også være smerter i nakken, men det er ikke altid tilfældet.

Generelt kan smerterne være meget voldsomme den første tid og kan påvirke, hvor meget du kan bevæge dig, og om du kan sove, og hvordan dit humør er.

I sjældne tilfælde kan du opleve, at du ikke kan mærke, du skal på toilettet, og at du ikke kan kontrollere din vandladning eller afføring. I sjældne tilfælde vil du måske også opleve at miste kraft i armen eller få smerter, følelsesforstyrrelser eller problemer med at styre dine bevægelser i begge arme eller ben.