Skulder

Skulderen er et ”vanskeligt” område, da den består af flere led og er det mest bevægelige led i kroppen. Netop derfor kan der være mange årsager til smerterne.

Hvis du har haft smerter i skulderen over en længere periode, uden kendt grund, vil det være hensigtsmæssigt at blive undersøgt. Dette gælder også hvis du har haft smerter efter en skade eller overbelastning, og smerterne ikke gradvist aftager. På den måde kan du få klarhed over, hvor smerten kommer fra, og om der kan, eller skal gøres noget for at blive smertefri og fuldt funktionsdygtig igen.

Alt efter hvordan problemet er startet, din alder, dine daglige aktiviteter osv., kan der være tale om at noget væv i skulderen er overbelastet, og det skal behandles eller genoptrænes.

Din holdning har også stor betydning for skulderen, og kan være årsag til problemer og smerter i skulderen.

Endelig skal problemerne måske slet ikke findes i selve skulderen, men i fx nakke eller ryg.

Skulderen er et ”vanskeligt” område, da den består af flere led og er det mest bevægelige led i kroppen. Netop derfor kan der være mange årsager til smerterne, og det kan være meget svært at give dækkende og brugbar information, uden en forudgående undersøgelse.