Lyskesmerter hos børn

Det er ikke ualmindeligt, at børn får ondt i lysken/hoften. De er aktive, leger måske vildt, og falder ind i mellem og slår sig. Smerterne forsvinder som regel efter nogle få dage.

Hvis barnet får tiltagende smerter i området, der varer mere end nogle dage, og ikke kan strække hofteleddet ud, bør det undersøges nærmere. Læs mere om:betændelsestilstand i hofteled.

Nogle gange kan børn gradvist udvikle en haltende gang eller klage over smerter i lyskeområdet uden kendt årsag. Dette vil din kiropraktor kunne undersøge dit barn for.

Hvordan stilles diagnosen?

Undersøgelsen vil bestå af forskellige standardiserede tests af barnets hofter og bækken. På baggrund af en grundig undersøgelse vil der oftest kunne stilles en diagnose.

I nogle tilfælde foretages røntgenundersøgelse af bækken og hofter. Dette foretages for at udelukke eller bekræfte om barnet har nogle mere sjældne lidelser. Kun hvis der er mistanke om yderligere problemer foretages eller henvises til yderligere udredning og andre billeddiagnostiske undersøgelser, fx CT- eller MR-scanning.

Symptomer

Tekst kommer snart