Lyskesmerter hos teenagere

Lyskesmerter hos sportsaktive teenagere er ret hyppige. Kroppen gennemgår en stor forandring i puberteten. Vækstspurten er i gang og kønshormonerne er aktive.

Denne anatomiske og fysiologiske forandring giver stærkere muskler, men da knoglerne modner langsommere, kan der være risiko for nogle særlige aldersrelaterede lyskesmerter. Derfor kan der opstå en del overbelastningsskader og skader i lyskeregionen hos teenagere.

Hvordan stilles diagnosen?

Din kiropraktor vil først spørge dig, hvad der skete, da skaden opstod, og hvor længe, du har haft smerterne. Yderligere vil du blive spurgt om, i hvilke situationer smerterne forværres. Selve undersøgelsen vil bestå af forskellige standardiserede tests, hvis mål er at finde ud af, hvor smerten præcist kommer fra.

Billeddiagnostik foretages når det vurderes nødvendigt, og kan være med til at vurdere skadens omfang.

Ved mistanke om afrivning af muskelfæster kan en røntgenundersøgelse dog være tilstrækkelig. I mange tilfælde sidder skaderne i overgangszonen mellem muskler og knogler, hvor vækstzonerne sidder, uden der er sket en afrivning af vækstzonen.Ultralydsscanning er en bedre metode til at se denne type af skader. Ved mistanke om større muskelafrivninger henvises der til MR-scanning.

Symptomer

mangler