Overbelastningssmerter i baglåret

En overbelastningsskade i baglåret kan have mange årsager. De kan stamme fra muskler og led i lænderyg, bækken, hofter og knæ og fødder, som ikke fungerer, som de skal. Dette kan give en uhensigtsmæssig belastning på baglåret, og med tiden kan det give forandringer i selve musklen, da der udvikles en stivhed. Det kan også medføre forandringer i musklerne, der hvor de hæfter på knoglerne – eller det kan give en irriteret slimsæk.

Overbelastningsskader i baglåret kan også være et udtryk for en irritation eller i meget sjældnere tilfælde et egentligt pres på iskiasnerven lokalt i ballemuskulaturen eller i ryggen. Triggerpunkter (”muskelknuder”) i sædepartiet kan få smerter til at stråle ned i baglåret, det kan du læse mere om på siden iskias smerter i baglår.

Smerter i baglåret kan også stamme fra bruskskiverne mellem ryghvirvlerne. Gør smerterne det, er der tale om diskusprolaps.

Nedenfor kan du læse om symptomerne.

Under fanen ”Indblik” kan du læse mere om, hvordan en kiropraktor vil diagnosticere og behandle dine smerter, og hvad du selv kan gøre.

Symptomer

Kontakt din kiropraktor eller en specialist, hvis du oplever nogle af følgende symptomer:

  • Dine smerter i baglåret er kommet over en længere periode, uden du kender årsagen
  • Du har oplevet forbigående smerter, men som nu gengerer så meget, at de forstyrrer din dagligdag.
  • Du har ondt lige over knæet i varierende grad, men som udgangspunkt, føles dets som en dyb, borende smerte i enten lænd, baller og/eller baglår.
  • Du får mere ondt i knæ eller hofte, når du for eksempel løber eller går.
  • Du får mere ondt i bækken og ryggen, hvis du laver aktiviteter, der belaster disse dele af kroppen.
  • Du har lændesmerter (som kan stamme fra baglåret).